Ons Verhaal

Het Visavontuur van Noordzee Visspecialiteiten

Het begon allemaal met Gerrit Gerssen, een man met een passie voor vis en een droom. In de straten van Den Helder startte hij zijn visavontuur met niet veel meer dan een bakfiets en een rokerij voor paling in de Visstraat. Deze bescheiden beginfase vormde echter het fundament voor wat later een indrukwekkend verhaal zou worden.

De droom groeide en gedreven door zijn passie en een onwrikbare toewijding aan kwaliteit, breidde Gerrit zijn handel uit. Hij opende de deuren van zijn eigen viswinkel op de Van Galenstraat, waar zijn zonen Henk, Klaas en Gerrit zelf opgroeiden temidden van het visavontuur van hun vader.

Deze visie leidde tot verdere uitbreiding, en al snel opende een tweede vestiging op de Mardiepstraat. Henk nam de verantwoordelijkheid voor deze winkel op zich, terwijl Klaas en Gerrit zich meer toelegden op de groothandel, een sector die op dat moment nog in de kinderschoenen stond.

Klaas Gerssen ondernam een gewaagde stap met slechts één kist vis en begon het netwerk uit te breiden in de randstad, Scheveningen en omstreken. Hij bouwde waardevolle samenwerkingen op met namen als Simonis, Den Heijer, De Lange en Schuitemaker, samenwerkingsverbanden die tot op de dag van vandaag standhouden en gedijen.

Jaren gingen voorbij en het groothandelsnetwerk groeide gestaag. Toen stond de nieuwe generatie alweer klaar: de zonen van Klaas, Willem en Gerrit. Gerrit, de oudste van de twee, besloot na zeven jaar in de visserij te hebben gewerkt dat het tijd was voor iets anders. Hij nam de viswinkel in de Mardiepstraat over en bracht een vooruitziende blik met zich mee.

Het was Gerrit die besloot om kibbeling van kabeljauw te gaan verkopen, een gedurfde zet die destijds nog niet erg populair was. Dit bleek een groot succes te zijn, en klanten waren dol op deze heerlijke traktatie. De vaste klantenkring bleef groeien, maar er kwam een wending in het verhaal toen de gemeente Den Helder plannen had voor de Marsdiepstraat, waar de winkel zich bevond.

Na talloze gesprekken en onderhandelingen met de gemeente slaagden ze er na enkele jaren in om een splinternieuwe winkel te openen in de Mardiepstraat - de winkel die jullie allemaal kennen en waar ze sindsdien met trots hun gewaardeerde klanten ontvangen.

De Nieuwe Winkel en De Geboorte van de Vismarkt Den Helder

De volgende stap in het verhaal was dat Willem na jarenlange inzet voor de groothandel, ongeveer zeven jaar na de opening van de nieuwe winkel, een gedurfd initiatief nam. Hij besloot een vismarkt te beginnen in het pakhuis dat grensde aan de Afslag van Den Helder. Samen met Gerrit sloegen ze de handen ineen met Bert de Groot, en zo werd de Vismarkt Den Helder een feit.

De Vismarkt Den Helder voegde een nieuw hoofdstuk toe aan het al rijke verhaal van Noordzee Visspecialiteiten. Hier konden klanten niet alleen genieten van de vertrouwde kwaliteit van Noordzee-vis, maar ook de levendige sfeer van een echte vismarkt ervaren. Het was een plek waar de passie voor vis en de liefde voor lekker eten samensmolten.

Met dit nieuwe initiatief toonden Willem, Gerrit en Bert hun voortdurende toewijding aan het uitbreiden en verbeteren van de visbeleving voor hun klanten. Het was een bewijs van hun visie en ondernemingsgeest, en het verstevigde hun positie als marktleiders in de visbranche in Den Helder en ver daarbuiten.

De Overname van de ZeeVerse Vismarkt Wieringen

Maar het verhaal stopte daar niet. In 2022 diende zich een nieuwe kans aan: de ZeeVerse Vismarkt Wieringen kwam op hun pad, en ze aarzelden niet om deze over te nemen. Dit betekende een verdere uitbreiding van hun vis

Het visavontuur van Noordzee Visspecialiteiten blijft evolueren, maar de toewijding aan kwaliteit en de liefde voor vis zijn altijd constant gebleven. De toekomst belooft nog meer heerlijke momenten voor alle visliefhebbers.