- 4 zeetongen
- 4 el bloem
- 2 el olijfolie
- boter
- 1 citroen
- 0,50 bosje peterselie
- peper
- zout
Bereiding
Hak de peterselie fijn.
Spoel de vis, dep droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door de bloem en tik er de overtollige bloem af.
Laat een pan met antikleeflaag goed warm worden op het vuur. Giet er de olijfolie bij en laat er de boter in smelten. Leg de tongen naast elkaar in de pan. Laat goudbruin bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.
Voeg eventueel extra kleine klontjes boter toe zodat de boter niet verbrand.
Schep de tongen uit de pan en giet het braadvet weg.
Laat een nieuwe klont boter smelten in de pan. Verwarm de boter tot ze een hazelnootkleur heeft. Pers naar eigen smaak de citroen uit in de boter en voeg de peterselie toe. Roer even over de bodem en giet de schuimende boter over de vis.
Serveer met frietjes en een slaatje van waterkers of verse sla.