Ingrediënten
- 4 rode mullen - schoongemaakt
- zout en peper
- 100 g bloem
- 4 el milde olijfolie
- sap van ½ citroen
- verse basilicumblaadjes - voor de garnering
- Voor de tomaatjes:
- 1 el milde olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 400 g snoeptomaatjes (geel en rood)
- 2 rode uien - in halve ringen
- 2 teentjes knoflook - geperst
- ½ tl chilivlokken
- 150 g zwarte olijven - zonder pit
- 100 ml groentebouillon
- bakpapier
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel alle ingrediënten voor de tomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Hussel alles even goed door elkaar en bak de tomaatjes ca. 20 minuten in de oven.
2. Bestrooi de mullen met zout en peper en wentel ze door de bloem, schud overtollig bloem eraf. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak er de mul aan beide kanten in ca. 5 minuten knapperig en gaar in. Haal de vis uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3. Verdeel de tomaatjes over borden en leg hier de vis bovenop. Besprenkel met het citroensap en garneer met verse basilicumblaadjes. Lekker met knapperige ciabatta.