Gegrilde Tarbot

Ingrediënten:

  • 1 tarbot, schoongemaakt en ontschubd (ongeveer 1,5-2 kg)
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  2. Meng in een kleine kom de knoflook, olijfolie, peterselie, zout en peper.
  3. Smeer het mengsel gelijkmatig over de tarbot, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
  4. Leg de plakjes citroen op de tarbot en leg deze op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de tarbot in te wikkelen.
  5. Vouw de aluminiumfolie losjes om de tarbot heen, zorg dat het pakket goed is afgesloten maar niet te strak.
  6. Leg de ingepakte tarbot op de grill en bak ongeveer 25-30 minuten, of tot de vis gaar is en gemakkelijk van het bot loskomt.
  7. Serveer de tarbot direct, eventueel met extra plakjes citroen en verse kruiden naar keuze.
Gegrilde Tarbot

Tarbot

Of toch deze?