Ingrediënten:
- 1 tarbot, schoongemaakt en ontschubd (ongeveer 1,5-2 kg)
- 1 citroen, in plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/4 kopje olijfolie
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Instructies:
- Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
- Meng in een kleine kom de knoflook, olijfolie, peterselie, zout en peper.
- Smeer het mengsel gelijkmatig over de tarbot, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
- Leg de plakjes citroen op de tarbot en leg deze op een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de tarbot in te wikkelen.
- Vouw de aluminiumfolie losjes om de tarbot heen, zorg dat het pakket goed is afgesloten maar niet te strak.
- Leg de ingepakte tarbot op de grill en bak ongeveer 25-30 minuten, of tot de vis gaar is en gemakkelijk van het bot loskomt.
- Serveer de tarbot direct, eventueel met extra plakjes citroen en verse kruiden naar keuze.