
KROKANTE DORADEFILET MET CITROEN-KNOFLOOKROOM ( 4 PERSONEN)
- 4 doradefilets met vel
- 400 gram krieltjes
- 200 ml houdbare slagroom (zie tip)
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 citroen
- 4 el olijfolie
- 25 g rucola
BEREIDING
Kook de krieltjes met zout. Breng in een steelpan de slagroom met de knoflook aan de kook. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon. Rasp de gele schil boven de slagroom van de vrucht. Kook de room tot de gewenste sausdikte in en houd warm op laag vuur.
Verhit de olijfolie in een ruime koeken- of vispan. Bestrooi de doradefilets met zout en peper naar smaak. Bak de vis op de huidkant op hoog vuur in 3-4 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 1-2 minuten op laag vuur.
Giet de krieltjes af en meng met de rucola door de citroenroom.
Leg de doradefilets op 4 warme borden. Leg er wat krieltjes naast. Lekker met een groene salade erbij.
Tip
Gebruik voor de saus bij voorkeur een pakje houdbare slagroom. Deze is beter bestand tegen verhitting. In plaats van krieltjes kan je ook spaghetti beetgaar koken en verder verwerken door de citroen-knoflookroom.
Bron recept/foto Visrecepten/ Nederlands Visbureau